ZuidoostPartners

Arno Gorissen

Missie

Arno Gorissen

Directeur Amsterdam ZuidoostPartners

Er zijn maar weinig mensen die zoveel weten over Amsterdam Zuidoost als Arno Gorissen. Al ruim tien jaar is hij als directeur van ZuidoostPartners de spin in het web die duwt, trekt, regelt, verbindt, prikkelt, leurt en waar nodig zelfs zeurt: alles om Amsterdam Zuidoost op de kaart te krijgen. Hij ziet het als zijn taak, nee, zijn missie, om Zuidoost beter, sterker, mooier en – in navolging van wijlen burgemeester Van der Laan – liever te maken. En dat begint bij beeldvorming. “Mijn uitda­ging is om het beeld aan te passen aan de nieuwe realiteit. Het gaat namelijk goed met Zuidoost, alleen weten teveel mensen dat nog niet.”

 

Met nimmer aflatend enthousiasme richt hij zijn activiteiten op de vier B’s: bewoners, bedrijven, bezoekers en beïnvloeders. “Ik noem mijn rol hier weleens een Stimorol: informeren, verbinden en stimuleren.” Samen met de 27 aangesloten bedrijven en organisaties achter ZuidoostPartners heeft Gorissen bij veel van de positieve ontwikkelingen in het gebied een vinger in de pap. Al zal hij de laatste zijn om zich op de borst te slaan. Liever geeft hij het gebied, de partners en de bewoners de credits. “Er zit zoveel talent in Zuidoost, of het nu gaat om sport, hiphop, spoken word, startups, food of wat dan ook. De hele community hier bruist van energie en ideeën.”

 

Hij bespeurt dat er onlangs een kantel­moment is geweest. “Ging het vroeger in de media altijd over criminaliteit en ellende, tegenwoordig zijn talent, kansen en moge­lijkheden de headlines.” De verhalen gaan nu over bedrijven en investeerders die in de rij staan, festivals, evenementen, woning­bouwplannen, ontwikkelingen die gaande zijn en toeristen die Zuidoost bezoeken. Dat laatste verleidt hem tot een vrolijke constatering: “Het geluid van rolkoffers was hier altijd zeldzaam exotisch... Maar die tijd is nu voorbij!”

 

Arno Gorissen is directeur van ZuidoostPartners. Hij zet zich in voor de ontwikkeling en beeldvor­ming van Zuidoost.

ZuidoostPartners

ADRES

Hullenbergweg 1
1101 BW Amsterdam

TELEFOON

020 363 2391

EMAIL

info@zuidoostpartners.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT