Zadelhoff beheer bv

Cor van Zadelhoff

Elke dag

Cor van Zadelhoff

Gepensioneerd makelaar en vastgoedbelegger

Een gesprek met Cor van Zadelhoff is niets minder dan een fascinerende, bloemrijke en vooral bevlogen terugblik op de 50-jarige geschiedenis van Amsterdam Zuidoost. Het was immers Van Zadelhoff zelf die aan de basis stond van het ontstaan van de Bijlmer: als jonge medewerker bij makelaarskantoor Bettings was hij het die de boeren in het gebied wist te overtuigen hun grond aan de gemeente te verkopen.

 

Het betekende het startpunt van een buiten­gewoon succesvolle carrière als makelaar en vastgoedbelegger. Een carrière die inmiddels ruim zes decennia omspant en waarin Van Zadelhoff zich niet alleen ontwikkelde tot wegbereider voor vele high-profile vastgoedprojecten door het hele land, maar ook tot nestor van de Nederlandse onroerend­goed­wereld.

 

De markante Van Zadelhoff – boomlang, met onafscheidelijke hoed en sigaar – heeft grote invloed gehad op hoe Zuidoost zich ontwikkelde. Proactief, met de hem kenmer­kende dadendrang. “Ik ben geen ondernemer die wacht tot de telefoon gaat. Ik bel zelf.” Zo plaatste hij ontelbare bedrijven in het
gebied en was hij als voorzitter van de RvC van de ArenA degene die mede bedacht om het nieuw te bouwen stadion bovenop het al geplande transferium te zetten: “Hadden we meteen een goedkope fundering. Ha!”

 

Hij is trots op hoe het gebied zich ontwikkeld heeft. En hoe het zich nog altijd ontwikkelt. “Zuidoost wordt echt nog elke dag beter. Nu met het nieuwe hoofkantoor van ING dat daar ook weer gebouwd wordt. We hadden 50 jaar geleden nooit durven dromen dat er in 2018 meer vraag zou zijn dan aanbod. Fantastisch. Echt fantastisch.”

 

Inmiddels is Cor van Zadelhoff op papier met pensioen, maar bemoeit hij zich in de praktijk nog iedere dag met projecten. Met zijn 80 jaar is hij nog lang niet klaar: “Ik hou intens van mijn vak. En als je van je werk houdt word je er ook op je 80ste nooit moe van.” Hij trekt nog eens aan zijn sigaar en kijkt de interviewer tevreden aan. “Zo simpel is het.”

 

Cor van Zadelhoff heeft een lange en succesvolle carrière in commercieel vastgoed en ondersteunt o.a. via zijn Zadelhoff Fonds beeldbepalend vastgoed zonder economisch draagvlak.

Zadelhoff Beheer BV

ADRES

Dijsselhofplantsoen 12
1077 BL Amsterdam

TELEFOON

020 573 38 00

EMAIL

info@zadelhoff.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT