Wordhouse

Nils Veen

Echt

Nils Veen

Algemeen directeur Wordhouse

“Vertalen is een mensenbusiness. Woorden liggen niet als kant-en-klare producten op de plank, het gaat om het proces. We moeten de klant door en door begrijpen want we vertalen niet alleen zijn woorden, maar ook de intentie, de sfeer, de boodschap.” Nils werkte jarenlang bij grote multinationals, maar al snel kwam hij erachter dat hij daar geen onderdeel van wilde zijn. “Zelf ondernemen vind ik veel interessan­ter.”

 

Zijn vader startte het bedrijf in de jaren 80 vanuit een zolderkamer en bouwde het uit tot een succesvolle internationale onderneming. Zijn beide zoons sloten zich aan, ze moder­niseerden de zaak en bedienen inmiddels een indrukwekkende schare nationale en internationale klanten. Nils kijkt vanuit het kantoor van Wordhouse uit over het uitgestrekte ArenaPark, waar geregeld evenementen plaatsvinden. “Amsterdam Zuidoost heeft een hele zakelijke kant maar ook een hele persoonlijke. De sfeer is relaxed, het heeft niet dat gejaagde van de Zuidas. In de pauze loop je hier naar een lokaal winkeltje of je gaat een broodje halen in het winkel­centrum. Dan sta je midden in het gewone leven, het is echt. Daarna ga ik weer met hernieuwde energie aan het werk. Die combinatie, daar word ik blij van.”

 

Wordhouse vertaalt, tolkt en schrijft in alle Euro­pese talen, Russisch, Chinees, Japans en vele andere, minder voor de hand liggende talen. Specialismen zijn technische, juridische en finan­ciële onderwerpen.

Wordhouse

ADRES

Haaksbergweg 75
1101 BR Amsterdam

TELEFOON

020-8200390

EMAIL

info@wordhouse.com

SOCIAL MEDIA

Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT