VENZO

Kenny Zschüschen

Gedreven

Kenny Zschüschen

Directeur Venzo

Als je in de jaren 90 in de Bijlmer woonde en je was vroeg wakker, dan kon je op de nog donkere galerij van je flat een jong jochie tegenkomen dat kranten bezorgde. Kenny was net met zijn moeder uit Suriname naar Nederland gekomen. Hij zag hoe hard zij werkte en wilde haar zo graag helpen. Het
zat er al vroeg in.

 

“Opgroeien in de Bijlmer was niet gemak­ke­lijk,” vertelt Kenny over de jaren die volgden. “Gelukkig waren er mensen die in mij geloofden, mensen zoals Otmar Watson, Saundra Williams, Angelo Bromet en Stephany Biezen. Zij lieten zien wat er mogelijk was.” Zo richtte hij als 15-jarige met een aantal leeftijdgeno­ten zijn eerste stichting op, Eternity Percussion. Zat hij op zonnige dagen contracten te maken en tournees te plannen in plaats van buiten te voetballen. Omdat hij niet wilde afwachten maar kansen wilde creëren, ook voor anderen. De groep viert nog steeds grote successen en vele andere sociale onderne­mingen volgden. “Dat had ik alleen niet voor elkaar gekregen. Deze mensen zagen iets in me, ze hebben me geholpen, hebben hun tijd in mij gestoken, hun eigen tijd die ze nooit meer terugkrijgen. Daar zal ik ze altijd dankbaar voor blijven en zulke steun en hulp geef ik graag door.”

 

Sinds 2013 is hij directeur van Venzo. Dit maatschappelijke netwerk is bijzonder divers: hoogopgeleide professionals, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gepensio­neerden, stichtingen, verenigingen en het bedrijfsleven. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal maar er is één overeenkomst: ze zetten zich graag in voor een ander.”

 

Hij wil veel, soms misschien te veel. Hij kan niet anders. “Ik heb zelf ervaren wat het waard is als een ander in je gelooft en je de hand reikt. Daarvoor wil ik graag mijn nek uitsteken. Kom maar op, denk ik dan, we zijn niet bang om samen voorop te lopen en het verschil te maken. Schud maar aan die boom, anders verandert er niets.”

 

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet in Amsterdam Zuidoost. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een persoonlijk gesprek om zo de beste match te kunnen maken.

VENZO

ADRES

Bijlmerdreef 95-97
1102 BP Amsterdam

TELEFOON

020 760 1170

EMAIL

info@venzo.co.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT