TMF Group Netherlands

Huib de Kanter

Respect

Huib de Kanter

Head of Western Europe/Benelux, TMF Group

“Ik ben zelf niet het slimste jongetje van de klas hoor. Ik heb de mazzel dat ik in elf landen meer dan 1.000 bijzonder slimme accountants en juristen mag aansturen. Ik ben een gene­­ra­list, zij zijn de specialisten.” Ondanks dat Huib de Kanter de baas is van de West-­Europese kantoren van TMF Group, is hij be­scheiden over zijn rol. Op de vraag waarom al die slim­me specialisten dan wel naar hem luisteren is hij duidelijk: “Omdat ik ook naar hen luister. Ik geloof heilig in weder­kerigheid, in weder­zijds respect.”

 

Respect is in zijn carrière niet altijd een vanzelfsprekend begrip. “Ik heb eerder bij een bank en verzekeraar gewerkt en nu bij een bedrijf dat bekend staat als een ‘trustmaatschappij’. In Nederland sta je dan nogal in de spotlights van het publieke debat. Wij helpen wereldwijd ondernemers die inter­nationaal willen opereren met al hun minder sexy administratieve zaken, zoals boekhou­ding, salarisbetalingen, belastingen, regeltjes en wetgeving die daarbij horen. En daarbij gaat het al lang niet meer alleen om de letter van de wet, maar steeds meer over de geest ervan.” Hij ziet de constant veranderende maatschappelijke normen als een grote motivator: “Ik vind het leuk om ons bedrijf om te turnen, om te zorgen dat we ons steeds aanpassen aan de nieuwe maatschappelijke realiteit en we de commerciële mogelijkheden die dat biedt met beide handen aangrijpen.”

 

Hij gedijt dus goed bij wat tegenwind. Mis­schien is dat de marathonloper in hem. “Net als in een marathon moet je in mijn vak niet teveel sprintjes trekken. Uithoudingsvermogen is belangrijker. Je moet heel steady je doel voor ogen houden en gewoon blijven lopen, dan haal je het snelst de finish!”

 

TMF Group is met kantoren in 83 landen een wereldwijde expert die ondernemingen helpt lokaal zaken te doen.

TMF Netherlands BV

ADRES

Herikerbergweg 238
1101 CM Amsterdam

TELEFOON

+31 2057 55600

EMAIL

info@bedrijf.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT