The Hand Clinic

Monika R. Ritt-Fischer

Perfectionist

Monika R. Ritt-Fischer

Raad van Bestuur The Hand Clinic

Toen Monika Ritt-Fischer twaalf jaar geleden met haar man Marco The Hand Clinic begon, was het de dood of de gladiolen. “We vestigden een bedrijf waar niemand in geloofde in een gebied waar niemand in geloofde.” Het ging ook nog eens meteen mis: in drie weken tijd werd er drie keer ingebroken. Toch bleef ze vertrouwen op haar idee en intuïtie. Ze vertrouwde bovendien op betere tijden voor Zuidoost. En ze kreeg gelijk. Inmiddels heeft The Hand Clinic 25 mensen in dienst, heeft het concept landelijk navolging gekregen en wordt de kliniek als beste beoordeeld door ZorgkaartNederland, zeg maar de Iens van de zorg.

 

Het kan raar lopen. Toen ze nog voor haar 30ste promoveerde in de natuurkunde had ze nooit verwacht dat ze ooit eigenaar van de eerste gespecialiseerde handkliniek van Nederland zou zijn. Maar toen haar man, professor in de handchirurgie, met dit plan kwam dook Ritt-Fischer er met hart en ziel bovenop. Enerzijds omdat ze eerzuchtig is (“Ik heb veel verschillende bazen gehad in mijn carrière en ik wil laten zien dat ik het ook zelf kan, misschien nog wel beter”), anderzijds omdat ondernemen vrijheid betekent. Bovendien vindt Ritt-Fischer hard werken “gewoon echt ontzettend leuk. Het geeft me voldoening.”

 

Ze is een perfectionist die voor haar patiën­-ten door het vuur gaat. “Ik vind dat je iedere patiënt moet behandelen zoals je wil dat je moeder behandeld wordt. Dus met geduld, aandacht en vakmanschap.” Een slechte beoordeling of ontevreden patiënt vat ze heel persoonlijk op. Zitten die drive en dat perfec­tio­­nisme haar nooit eens in de weg? Daar is ze realistisch over: “Vast wel, ja.” Al begint ze met het verstrijken der jaren steeds vaker in te zien dat er meerdere wegen naar Rome lei­den. Ze wil dus nog altijd graag uitkomen bij dat punt aan de horizon dat ze in gedachten had. Maar, berustend glimlachend: “Het hoeft niet iedere keer meer exact op mijn manier...”

 

Dr. Monika R. Ritt-Fischer is samen met haar echtgenoot Prof. Dr. Marco Ritt oprichter en eigenaar van The Hand Clinic.

The Hand Clinic

ADRES

Keienbergweg 8
1101 GB Amsterdam

TELEFOON

020 3420 430

EMAIL

info@thehandclinic.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT