Suit Yourself

Niels Galjart

Fascinatie

Niels Galjart

Eigenaar Suit Yourself

Kleding maakt de man (m/v) en dat weet Niels Galjart als geen ander. Sinds hij bijna tien jaar geleden zijn bedrijf Suit Yourself oprichtte hielp hij duizenden klanten aan een maatpak, volledig afgestemd op hun lichaamsbouw en persoonlijke wensen. Al levert dat laatste nog weleens interessante momenten op... “Soms wil een klant iets wat qua etiquette of goede smaak echt not done is. Dan probeer ik wel subtiel aan te geven dat het misschien niet zo’n goed plan is, maar uiteindelijk beslist die klant natuurlijk zelf. Die moet zich er lekker in voelen.” Inmiddels bestaat een groot deel van zijn omzet uit maatpakken voor vrouwen. “Iedereen zegt dat vrouwen lastige klanten zijn, maar dat vind ik dus helemaal niet. 99 procent van hen loopt hier juichend de deur uit.”

 

Galjart bedacht het concept al tijdens zijn studie en maakte er direct na zijn afstuderen werk van. Hij vestigde zijn bedrijf bewust in Zuidoost, pal naast de Johan Cruijff ArenA. “Dit is voor mijn bedrijf een veel betere locatie dan de Zuidas. Iedereen kent het hier, de bereikbaarheid is fantastisch en je kunt hier voor de deur parkeren.”

 

Het geheim van zijn concept? “De tussenhandel uitschakelen. Onze Traveling Tailors komen thuis of op kantoor bij je langs om je maten op te nemen en wensen te bespreken. Maar je kunt ook naar ons kantoor of onze mobiele winkel komen. Vervolgens gaan onze kleermakers aan het werk en enkele weken later kom je jouw perfecte maatpak ophalen.” Dat zijn idee aanslaat is duidelijk: inmiddels heeft hij vier franchisenemers en gaat hij binnenkort open in België.

 

Ondanks dat hij duizenden pakken gemaakt heeft neemt zijn liefde voor zijn product niet af. “In een verkeerd pak voel je je slecht, terwijl een goed pak je zelfvertrouwen geeft. Het verschil tussen die twee zit ‘m in een paar minieme details. Hoe dat werkt is toch mateloos fascinerend?”

 

Suit Yourself levert hoogwaardige, op maat gemaakte pakken voor mannen en vrouwen.

Suit Yourself

ADRES

Haaksbergweg 21
1101 BP Amsterdam

TELEFOON

020 890 3645

EMAIL

info@suit-yourself.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Pinterest

DEELNEMERSOVERZICHT