Strategiemakers

Pascal van de Poll en Ferry van Halem

Anders

Pascal van de Poll en Ferry van Halem

Eigenaren Strategiemakers

Ze gingen alles anders doen. Alles? Ja, echt alles. Toen Pascal van de Poll en Ferry van Halem ontslag namen bij het deftige consultancybedrijf waar ze werkten om Strategiemakers te beginnen, hebben ze eerst bewust alle conventies uit de branche ter discussie gesteld. En veel ervan overboord gegooid. “Klassieke consultants hebben de wijsheid in pacht. Die komen binnen en gaan je vertellen hoe het moet. Wij wekken niet de illusie dat we het weten. Wij gaan samen, zij aan zij met onze klant, ontdekken waar de oplossing zit.” Samenwerking, co-creatie, design thinking; het zijn de fundamenten waarop het bedrijf is gebouwd. Net als eigen verantwoordelijkheid. “Wij vertellen medewerkers niet wat ze moe­ten doen. We hebben geen dogma’s en regels.” Een managementstijl die aanspreekt, want in zes jaar tijd sloten 25 medewerkers zich aan bij het gedachtengoed van Van de Poll en Van Halem.

 

Alles anders doen is bij Strategiemakers niet zomaar windowdressing; het wérkt. “Zo zijn wij misschien wel de enige consultants die geen uren schrijven. Wij richten ons op het beste resultaat voor de klant en iedereen kan prima zelf bepalen hoeveel tijd of energie dat vereist.” Dat klinkt leuk, maar wordt het geen zootje dan? “Juist niet. We hebben met het hele team een Culture Code opgesteld en iedereen voelt die code tot in zijn haarvaten. Dus veel blije koppen hier en projecten lopen vrijwel altijd prima.”

 

Naast Strategiemakers startten de twee in hetzelfde pand de Strategiefabriek, waar teams van bedrijven – veelal buren uit Zuid­oost – kunnen werken, brainstormen en creëren, al dan niet begeleid door Strategiemakers. Binnenkort openen ze de tweede locatie in Utrecht en wat hen betreft is het einde nog lang niet in zicht. Van Halem vat de expansiedrift van de twee vrienden nog maar eens treffend samen: “Vroeger, in loondienst, vertelden we andermans verhaal. Nu maken wij samen het onze.”

 

Strategiemakers helpt organisaties relevant te blijven door innovatie, vernieuwing en design thinking een blijvende plek in het strategieproces te geven.

Strategiemakers

ADRES

Hogehilweg 20
1101 CD Amsterdam

TELEFOON

020 240 2296

EMAIL

info@strategiemakers.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT