Promotion Partners

Bianca Metzelaar en Esmee Weerden

Uitgesproken

Bianca Metzelaar en Esmee Weerden

Promotion Partners & BE Agency

Man, man, man wat is het hard gegaan de afgelopen jaren. Nog maar zes jaar geleden was het crisis, nam Bianca Metzelaar een zesmans bedrijfje in Ouderkerk over en was Esmee Weerden haar stagiaire. Inmiddels is dat bedrijfje een powerhouse met 60 vaste medewerkers en 1.400 freelancers, zitten ze in het high-end Atlas gebouw in Zuidoost en zijn de stagiair en haar voormalige bazin nu gelijkwaardige compagnons. Maar door die enorm snelle vlucht voorwaarts hebben ze nog niet eens echt de kans gehad te genieten van het succes. “Al rennende zijn we eigenlijk zo de toekomst in gestruikeld.”

 

Wat hen onderscheidt van de concurrentie? “Onze zachte aanpak in een harde branche.” Ze geloven heilig in mensen en loyaliteit en verbazen zich erover hoe in het zakenleven langdurige relaties steeds zeldzamer worden. “Terwijl juist in lange relaties zoveel waarde, ervaring en winst zit. Daarom bezuinigen wij nooit op mensen.”

 

Metzelaar en Weerden doen veel dingen anders dan de rest. Niet om het anders doen, maar omdat dat voor hen zo werkt. Zo was hun officieuze boardroam vroeger café Klein Kalfje, langs de Amstel. Daar werden – met pittige discussies – heel wat bedrijfsbeslis­singen genomen. Dat café is weg, de discus­sies bleven. Maar verwar discussie niet met twist, want dat is het allesbehalve. Noem het management by discussion. “Discussie is onze manier om tot een goed resultaat te komen. Bij ieder vraagstuk discussiëren we heel stevig en uiteindelijk zijn we het altijd eens.” Altijd? “Echt altijd.”

 

Allebei zijn zij uitgesproken types, niet be­paald op hun mondje gevallen en vol vuur als ze praten. Maar tegelijk leggen ze beiden een verfrissende bescheidenheid aan de dag. Ze hoeven niet zo nodig in de spotlights en zijn wars van pretenties of hiërarchische neigingen. Ze verwoorden het simpel: “Je kan natuurlijk wel in je eentje directeurtje gaan lopen spelen maar dan kom je nergens. Wij zijn met zijn allen dit bedrijf!”

 

Bianca Metzelaar en Esmee Weerden vormen de directie van promotiebureau Promotion Partners en evenementenbureau BE Agency.

Promotion Partners

ADRES

Hoogoorddreef 15
1101 BA Amsterdam

TELEFOON

020 496 4666

EMAIL

info@promotionpartners.nl.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin
Instagram

DEELNEMERSOVERZICHT