New Office Centre BV

Frans Davelaar

Fris

Frans Davelaar

Directeur en eigenaar KantoorExpert en Office Centre

In zekere zin is Frans Davelaar pas kort een Zuidooster. Zijn bedrijf KantoorExpert nam afgelopen zomer Office Centre over en daarmee kreeg hij ineens zowel een groothandel als een kantoor in Zuidoost in handen. “Maar daarvoor kwam ik er ook al vaak hoor. Mijn eerste werkervaring was in Zuidoost, ik heb er ontelbare kantoren ingericht en natuurlijk ben ik ons aller Ajax gevolgd toen ze verhuisden. Ik voel me hier wel senang.”

 

Ooit was hij voorbestemd om de drukkerij van zijn ouders over te nemen. Hij behaalde alle benodigde papieren, drukte er zelfs nog zijn eigen trouwkaart, maar koos toch een ander carrièrepad. En met succes. “Inmiddels ben ik trotse eigenaar van 39 drukkerijen...” Met zo’n 700 mensen in dienst en een omzet van 110 miljoen euro is hij een grote speler op de Nederlandse kantorenmarkt. Maar op zijn lauweren rusten is er niet bij. “Als je blijft doen wat je deed, krijg je minder dan je kreeg.” Hij heeft er stellige denkbeelden over: “Alles veran­dert continu en steeds sneller. Hoe langer je succes hebt, hoe gevaarlijker het wordt. Je moet jezelf fris houden.” Hoe doet hij dat dan, zichzelf fris houden? “Door veel koffie te drinken met veel verschillende ondernemers en dan vooral heel veel vragen te stellen. Ik zoek altijd de connectie.”

 

Vanuit zijn kantoor kijkt hij uit op een voedselbank, iets wat hem nederig stemt. “Ik besef dat ik geluk heb gehad in mijn leven, terwijl andere mensen dat niet hebben. Ik vind dan ook dat ieder succesvol bedrijf de morele verplichting heeft iets terug te geven aan de maatschappij.” Davelaar vult die opdracht in door eenzame ouderen te ondersteunen en de Roparun te lopen, waarmee hij geld inzamelt voor goede doelen. Bovendien mogen al zijn medewerkers onder werktijd vrijwilligerswerk doen. Wat je noemt een frisse kijk op social returns. “Weet je”, eindigt hij peinzend, “we zijn maar zo kort op deze aard­kloot... laten we er dan vooral een feestje van maken door elkaar een beetje te helpen.”

 

KantoorExpert en Office Centre zijn leverancier van kantoorartikelen, kantoormachines en meu­bilair.

New Office Centre BV

ADRES

De Flinesstraat 1
1114 AL Amsterdam

TELEFOON

020-4627510

EMAIL

Amsterdam@officecentre.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT