Nationale Opera en Ballet

Els van der Plas

Overdonderend

Els van der Plas

Directeur Nationale Opera & Ballet

“Kunst en cultuur zijn als een spiegel die je laat reflecteren op wie je bent, op het verle­den, heden én de toekomst. Kunst is wat de mens schept. Voor mij gaat het ook altijd over schoonheid: iets wat verblijdt, aan het denken zet, een nieuw perspectief biedt, je laat voelen dat je er gewoon kan zijn, dat je begrijpt waarom we leven.

 

Met Nationale Opera & Ballet wil ik ervoor zorgen dat iedereen van opera en ballet kan genieten. Ik wil het dichter bij de mensen brengen. Wanneer iemand zo’n voorstelling ziet, gebeurt er wat. Het is zo overdonderend, de combinatie van de muziek, de zang, de beweging, de decors, de kostuums en het verhaal. Het brengt je in een andere wereld die je je nog niet voor kon stellen. Ik wil dat Nationale Opera & Ballet zichtbaarder is, nog meer uitnodigend. Bij ons Decoratelier in Zuidoost zijn de ramen opengegaan, we hebben de loods felrood geschilderd en onze naam er in grote letters op gezet – net als op ons theater in de stad. Kijk, zeggen we, hier zijn we. Voor iedereen, voor alle culturen.

 

Kunst heeft diversiteit nodig. De hele kunstsector moet zich meer openen, niet alleen de gebouwen. Kijk naar de Bijlmer, er is hier zoveel talent. Daar wil ik graag ruimte voor maken. De nieuwe generatie heeft heel veel kleur en verscheidenheid. Ik ben daar blij mee. Het verrijkt ons met nieuwe verhalen, andere stijlen, een ruimere blik. Het helpt ons om samen te bepalen: waar willen we het over hebben? Precies dat is waar kunst over gaat; over ons allemaal, over het leven.”

 

Nationale Opera & Ballet creëert, produceert en presenteert opera- en balletproducties van top­kwaliteit. In Amsterdam Zuidoost zit het Decor­atelier van Nationale Opera & Ballet waar de decors worden gemaakt. Dit is ook de opslag voor een groot deel van de kostuums.

Nationale Opera en Ballet

ADRES

Amstel 3
1011 PN Amsterdam

TELEFOON

020 551 8117

EMAIL

info@operaballet.nl

SOCIAL MEDIA

Instagram
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT