Makro Nederland BV

Paulo Peereboom

Sterren

Paulo Peereboom

CEO Makro Nederland

Zijn internationale carrière bracht hem over de hele wereld, Nederland is het zevende land waar Paulo Peereboom woont en werkt. Met zijn Portugese moeder en Nederlandse vader voelt hij zich deels Portugees en deels Neder­lander, maar voor het grootste deel wereldburger. Hij beziet zijn leven en werk in blokken van vier, vijf jaar. Het zou dus zomaar kunnen dat hij in de toekomst zijn vleugels weer uitslaat en op zoek gaat naar nieuwe horizonnen.

 

Maar eerst zijn klus bij Makro maar eens tot een goed einde brengen. Al ziet hij zijn werk als baas van een landelijke groothandel eigen­lijk niet echt als werk. “Dit bedrijf is mijn hobby, ik doe iedere dag wat ik het allerleukst vind.” Wat vindt hij dan zo fascinerend aan zijn vak? “Retail is een bijzondere business en daarin neemt de supermarkt of groothandel nog eens een unieke plek in. Je bent echt een hoeksteen in iedere gemeenschap. Daarnaast werk je met prachtige merken en tenslotte vorm je in de regio waar je zit ook nog eens een hele grote werkgever. Dat krachtenspel is fantastisch.”

 

De rol van zijn bedrijf in de regio Zuidoost kan niet onderschat worden. Makro was een van de allereerste bedrijven die zich 50 jaar geleden in het toen nog te ontwikkelen ge­bied vestigde. Het succes van het bedrijf gaat dus hand in hand met het succes van Zuidoost, iets waar ze zich bij Makro zeer bewust van zijn. “Hier bij onze Amsterdamse vestiging werken tientallen nationaliteiten en veel van die mensen komen uit Zuidoost. Een hele goeie zaak.” Voor zijn medewerkers kan Peereboom soms zeer veeleisend zijn, iets waar hij bewust voor kiest. Hij stimuleert zijn omgeving om altijd voor het hoogst haalbare te gaan, waarbij de ambitie belangrijker is dan het eventuele succes. Zelf formuleert hij het poëtischer: ‘Shoot for the moon; even
if you miss you’ll land among the stars!’

 

Makro Nederland heeft 3.500 medewerkers in 17 vestigingen en is onderdeel van het Duitse Metro.

Makro Nederland BV

ADRES

De Flinesstraat 9
1114 AL Amsterdam

TELEFOON

0900-20 25 300

EMAIL

contact@makro.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT