Kimman Amsterdam B.V.

Joost Kimman

Klassieker

Joost Kimman

Eigenaar Kimman Jaguar & Land Rover Dealer

Geluk zit voor Joost Kimman in kleine dingen. Dat elke dag een nieuwe datum heeft, dat hij gezond is en dat hij nooit het gevoel heeft dat hij moet werken. Tel je zegeningen, is zijn motto, en zegening nummer één is dat hij mag doen wat hij doet. Hij verkoopt geen auto’s – dat doen ze zelf wel – hij adviseert vooral bij de beste keuze. “Engelse merken blijven mooi. Noem een Jaguar E-type, een Austin Healey of een MG en mensen gaan glunderen. Het zijn klassiekers. De Jaguars en Land Rovers van nu zijn de klassiekers voor over vijftig jaar.” De keuze voor een auto is emotie, weet hij.
“Je moet een auto ruiken, zien, voelen. Het gaat over veel meer dan kwaliteit of comfort. Deze auto’s geven een gevoel van vrijheid en onderscheid.”

 

Toen Joost bij zijn vader in de zaak begon, zaten de vestigingen nog verspreid over de binnenstad. Niet echt efficiënt, maar o zo gezellig. “Die Amsterdamse humor, de branie, daar genoot ik van. En iedereen kende iedereen.” Sinds 1992 staat er aan de Kollenbergweg een glimmende showroom, inclusief wasstraat en parkeerdekken, de derde verbouwing is net achter de rug – of was het de vierde alweer? Joost maakte intussen van de hele wereld zijn speelveld. Maar gelukkig blijven er ook dingen hetzelfde. “Nog steeds kent iedereen elkaar en komt er hier van
alles over de vloer, van de meest gezochte tot de meest beroemde. Nog steeds begint elke ochtend met een nieuwe datum en zie ik iedere dag volop kansen om er wat moois van te maken.”

 

Familiebedrijf Kimman startte in 1884 als koet­sen­makerij en ontwikkelde zich tot dealer en exporteur van Jaguar, Land Rover en Range Rover. Joost is de vierde generatie die de zaak voortzet. Kimman heeft op dit moment vestigingen in Haarlem en in Amsterdam Zuidoost.

Kimman Amsterdam B.V.

ADRES

Kollenbergweg 74
1101 AV Amsterdam

TELEFOON

020 696 4949

EMAIL

amsterdam@kimman.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin
Instagram

DEELNEMERSOVERZICHT