ING

Ralph Hamers

Bijlmer Believer

Ralph Hamers

CEO ING Group

Hij mag dan de baas zijn van een bank die in meer dan 40 landen actief is, maar Ralph Hamers vergeet nooit voor wie hij het onderaan de streep doet. “Ook nu ik CEO ben zorg ik ervoor dat ik klanten spreek. Ik ga bij ze op bezoek om te horen hoe de zaken lopen bij ING en wat er beter kan.

 

Daar maak ik dan werk van.” Heeft hij daar als internationaal opererende business leader nog wel tijd voor? “Daar máák ik tijd voor. Als CEO blijf je naar mijn mening een relatiemanager, daarom wil ik altijd zelf een klantenportefeuille blijven houden. Bovendien vind ik contact met klan­ten gewoon heel leuk.”

 

Het tekent de aanpak van Hamers, die na een lange carrière binnen de bank en om­zwervingen in verschillende landen weer landde op de thuisbasis in Zuidoost, waar hij sinds 2013 de scepter zwaait. Zijn ambitie is om, als fintech bedrijf avant la lettre, de financiële sector te blijven ‘disrupten’. Daarom kijkt hij niet alleen naar wat andere banken doen, maar bijvoorbeeld ook naar Silicon Valley. “Van de grote techbedrijven daar leren we hoe belangrijk een goede klantervaring is. Silicon Valley is bovendien een uniek eco­systeem, een campusomgeving. Het is enorm indrukwekkend wat voor energie en kracht daarvan uitgaat.”

 

Hamers is wat je noemt een ‘Bijlmer Believer’, die trots is dat zijn bank daar al 30 jaar zit. “Wij zijn hier groot geworden, dus deze grond is voor ons heel vruchtbaar. De Bijlmer is altijd in ontwikkeling, er is hier echt een fantastische dynamiek.” Dat deze woorden niet zomaar voor de bühne zijn, bewijzen zijn am­bitieuze plannen voor het gebied rond het nieuwe hoofdkantoor. Geïnitieerd door ING moet daar een Silicon Valley-achtige campus ontstaan. “Een actieve, open en levendige innovatieve omgeving. Dé plek om nieuwe dingen te ontwikkelen en daarom heel aantrekkelijk voor startups en fintechs.” Een slimme zet waarmee niet alleen het ge­bied weer een flinke boost krijgt, maar hij ook de bron van innovatie dicht naar zijn kantoor haalt. Glimlachend: “Haha, goed gezien. We moeten nou eenmaal heel snel handelen, willen we tot de winnaars blijven behoren!”

 

ING heeft 52.000 medewerkers en levert producten en diensten aan 38 miljoen klanten in meer dan 40 landen.

ING

ADRES

Bijlmerplein 880
1102 MG Amsterdam

TELEFOON

020 5639111

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT