IKEA Amsterdam

Marko Kurtto

Natuurlijk

Marko Kurtto

Store manager IKEA Amsterdam

Op de vraag wat Marko Kurtto geweldig vindt aan zijn baan antwoordt hij kort en krachtig: “alles”. En hij meent het. “De waarden van dit bedrijf zijn ook mijn persoonlijke waarden. Daarom is het zo’n perfecte match.”

 

Na een lange carrière waarin hij zich binnen de Finse IKEA-organisatie opwerkte, kwam Kurtto in 2016 naar Nederland om manager van de Amsterdamse vestiging te worden. Hij heeft er geen seconde spijt van.

 

De stad, de mensen, het Nederlandse arbeidsethos, hij vindt het allemaal even fantastisch. Al moest hij wel wennen aan de directheid van Zuid­oost. “Hier vertellen medewerkers je precies waar het op staat. Alle interactie is recht voor zijn raap.” Vers uit Finland, waar de mensen gereserveerder zijn, vroeg dat om snel omschakelen. Maar ook dat vond hij mooi.

“I love to be challenged, it keeps me sharp.”

 

Zijn vestiging is een creatief, strak georganiseerd ecosysteem. Een smeltkroes van culturen, waarin maar liefst 50 nationaliteiten werken. En daarin is Kurtto gewoon Marko, een van de medewerkers. Dus geen pak, maar het bekende gele IKEA-overhemd. En geen corner office, maar gewoon voorop in de strijd: “Elke dag knallen, zij aan zij met mijn team. Als dat betekent dat ik achter de kassa moet of karretjes moet verplaatsen? Echt geen enkel probleem. Teamwork is everything.”

 

Na 17 jaar samen vormen hij en het bedrijf een natuurlijke symbiose. Kurtto is IKEA en IKEA is Kurtto. Enne... heeft hij zijn nieuwe huis in Amsterdam dan ook volledig met IKEA-spullen ingericht? Hij antwoordt direct en zonder een spoortje ironie. “Of course!”

 

IKEA Amsterdam is het hoofdkantoor en de grootste van de 13 Nederlandse IKEA-vestigingen.

IKEA Amsterdam

ADRES

Hullenbergweg 2
1101 BL Amsterdam

TELEFOON

0900 2354532

EMAIL

info@bedrijf.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Instagram

DEELNEMERSOVERZICHT