Hogeschool van Amsterdam locatie Fraijemaborg

Willem Baumfalk

Ontwikkeling

Willem Baumfalk

Voorzitter Faculteit Business en Economie, Hogeschool van Amsterdam

Over de vraag wat hem drijft hoeft hij niet lang na te denken. “De rode draad in mijn leven is mensen dingen leren.” Op zijn 57ste had Willem Baumfalk dus niet beter op zijn plek kunnen zitten dan als voorzitter van de Faculteit Business en Economie van de Hogeschool van Amsterdam. “Ik heb een diepgewortelde interesse in mensen en dan met name in de ontwikkeling van die mensen.” Het bracht hem na een studie psychologie en een carrière in organisatieadvies en trai­ning tot baas van een faculteit met 12.000 studenten.

 

Het ontwikkelen van mensen is ook precies wat hij zo mooi vindt aan werken met studen­ten. “Die komen hier jong en onbeschreven binnen, als Tabula Rasa. Dan gaan wij met ze aan de slag en vier jaar later stappen ze hier als zelfbewuste, ambitieuze volwassenen weer naar buiten.”

 

Baumfalk heeft een visie op waar het naartoe moet en hij heeft het talent om mensen daar te krijgen. Hij schetst horizonnen en legt vervolgens uit wat er achter die horizonnen te vinden is. “Dat is de domineeszoon in mij. Ik hou ervan verhalen te vertellen waardoor men­sen gaan zien wat er allemaal zou kunnen.”

 

Hij is een geboren en getogen Amsterdammer die nooit gezwicht is voor de vierkantemeterprijs of rust van een omliggend dorp. “Amsterdam is mijn stad. Zo divers, zo bruisend, zo multicultureel. Precies wat ik hier in Zuidoost ook vind.” Hij ziet het derhalve als zijn maat­schappelijke opdracht om de rol van de hoge­school in de stad en in Zuidoost te vergroten en de verbinding sterker te maken. Iets wat niet blijft hangen in theorie; Baumfalk is een bestuurder die dingen gedaan krijgt. Hands-on, heet dat toch? “Ik moet de verbinding tussen hoofd en handen voelen. Als ik al­leen moet denken en praten dan verschraal ik...”

 

Aan de Faculteit Business en Economie van de Hogeschool van Amsterdam studeren zo’n 12.000 studenten en professionals.

Hogeschool van Amsterdam

ADRES

Fraijlemaborg 133
1102 CV Amsterdam

TELEFOON

020 523 6311

EMAIL

persvoorlichting@hva.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT