Gerechtsdeurwaarderskantoor Groot & Evers B.V.

Bas Evers

Boeiend en veelzijdig

Bas Evers

Directeur en eigenaar Groot & Evers Gerechts­deurwaarders

Het is nog net geen ‘from rags to riches’, maar de carrière van Bas Evers is toch op zijn minst bijzonder succesvol te noemen. Als jonge knaap zonder al te hoogdravende am­bities kwam hij bij toeval op een deurwaarders­kantoor terecht, waar hij als jongste bediende de post rondbracht, kopietjes maakte en koffie schonk. Anno 2018 is die jonge knaap van weleer bijna vijftig, eigenaar van een groot gerechtsdeurswaarderskantoor met drie vestigingen en heeft hij dertig medewerkers in drie steden. Op zijn minst verrassend, want: “Als je als klein jochie deurwaarder wil worden dan spoor je niet.” Waarom is Evers er dan toch dertig jaar in blijven hangen? “Omdat, als je er eenmaal in valt, het een verdomd boeiend en veelzijdig vak blijkt.”

 

“In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet alleen maar een baan met harde juridi­sche kaders, maar ook veel mensenwerk. Je balanceert tussen de belangen van je opdrachtgever en de emotie van degene die voor je staat. Helaas voor hen ben je nooit de boodschapper van goed nieuws.” Een groot deel van zijn werk is beslagen leggen. Dat gebeurt 24/7 en kan op alles zijn, van sche­pen tot intellectueel eigendom en van kunstwerken tot bedrijfsgeheimen. “Dat is heel ingrijpend. Dan sta je soms met de politie en een slotenmaker bij iemand thuis voor de deur om zijn computer in beslag te komen nemen.”

 

Zijn werk is stressvol. Maar zijn Braziliaanse echtgenote die hij, of all places, aan de bar van café Bolle Jan leerde kennen, bracht rust en balans. “Zij leerde me dat het moment belangrijker is dan de klok.” Sindsdien is er ook meer tijd voor zijn andere grote liefde, whisky, een hobby waar hij dagelijks mee bezig is. “Dat spul is minstens zo boeiend en veelzijdig als mijn werk. En bovendien verdomd lekker.” Zijn ogen beginnen te glimmen, zijn stem wordt luider. “Proef eens een oude Glenfarclas uit de serie Family Casks. Man, man, man... Dat is mystiek, ambacht en Schotse landschappen in een glas... Geweldig!´

 

Groot & Evers is een landelijk opererende specialist op het gebied van ambtelijke en incassowerkzaamheden.

Gerechtsdeurwaarderskantoor Groot & Evers B.V.

ADRES

Hogehilweg 10
1101 CC Amsterdam

TELEFOON

020 408 0453

EMAIL

info@groot-evers.nl

DEELNEMERSOVERZICHT