Emma at Work

Marlies van Hilten

Doorzetters

Marlies van Hilten

Directeur Emma at Work

Stel, je bent geboren met epilepsie. Je volgt met succes een opleiding in de bouw maar na je stage word je niet aangenomen bij het aannemersbedrijf. Want epilepsie op een steiger, dat vindt het bedrijf een te groot risico. Of je hebt sinds een operatie een ijzeren staaf in je rug, waardoor je na een avonddienst in de horeca compleet gesloopt bent. Toch zeg je niks tegen je werkgever, bang om deze leuke baan kwijt te raken. Je wilt zo graag ‘gewoon’ zijn. Daarom verbijt je de pijn. Elke maandag zit je gesloopt in de collegebanken.

 

Dit is waarom Emma at Work bestaat.

 

“Wij helpen jongeren met een chronische fysieke aandoening bij het vinden van een passende baan, bijbaan of stageplek,” vertellen oprichters Marja en Marlies. “Deze jongens en meiden willen dolgraag aan het werk. Be­drijven hebben echter koudwatervrees omdat ze niet goed weten wat ze kunnen verwach­ten. Wij zoeken naar een goede match en begeleiden zowel werknemer als werkgever. Natuurlijk zijn er zaken waar je rekening mee moet houden, maar dat is allemaal te orga­niseren. Werkgevers zijn onder de indruk van de productiviteit van deze jongeren; zij hebben altijd al moeten knokken en zijn supergemotiveerd. En wat ook opvalt: waar zij aan de slag gaan, daalt het ziekteverzuim vaak. Want als je ziet hoe zo iemand doorbijt als het even moeilijk is, ga jij je als collega niet gemakkelijk ziekmelden.” Emma at Work begeleidt de jongeren ook met een-op-een-coaching en trainingen, zodat ze zich persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen. “We geven ze een kickstart, met het doel dat ze ons na een tijdje niet meer nodig hebben.”

 

De jongen met epilepsie heeft zich opgewerkt tot facilitair medewerker bij G-Star RAW. Het meisje in de horeca sprak met haar werkgever en kan nu haar werkzaamheden beter inrichten. “Wij begeleiden dit soort processen, maar de jongeren doen het zelf. Zij hebben het talent en de motivatie, wij zorgen dat ze de kans krijgen om die in te zetten.”

 

Emma at Work is in 2006 ontstaan vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC en zet zich in voor de ontwikkeling van jongeren vanaf 15 jaar. Betrokken bedrijven kunnen de stichting extra steunen door zich aan te sluiten bij de Club van 1000. 

Emma at Work

ADRES

Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

TELEFOON

020 566 4773

EMAIL

info@emma-at-work.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT