Bijlmer Parktheater

Ernestine Comvalius

Voor iedereen

Ernestine Comvalius

Directeur Bijlmer Parktheater

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kunst. Het helpt kinderen om zich uit te drukken, hun identiteit te ontdekken, zich te ontwikkelen. Ieder individu neemt zijn eigen verhalen mee en dat is verrijkend.” Ernestine stond aan de wieg van het Bijlmer Park­theater, Jeugdtheaterschool Zuidoost en
het In The Picturefestival voor lokaal theatertalent. “Dit is een omgeving waar niemand een ander vreemd vindt of op een ander neerkijkt. Zo zou heel Nederland kunnen zijn. Dat ge­beurt niet vanzelf. Er zijn activisten nodig, die de boel losschudden en op zijn kop zetten. En mensen die het alternatief opbouwen. Mijn grijze haren horen niet meer thuis op de barricades, bovendien zijn de beste speeches allang gehouden. Die ideeën in praktijk brengen, dat doen we hier. In essentie draait het allemaal hierom: de confrontatie durven aangaan, de ander aankijken en de wil hebben om elkaar werkelijk te leren kennen.”

 

Het Bijlmer Parktheater programmeert intercul­tureel theater, ontwikkelt zelf relevante producties, biedt een podium aan kunststromingen uit de Bijlmer en organiseert cultuureducatie en talent­ontwikkeling.

Bijlmer Parktheater

ADRES

Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam

TELEFOON

020 311 3933

EMAIL

info@bijlmerparktheater.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT