amstelborgh/borchland b.v

Gijs Albada Jelgersma

High roller

Roy Blom

Eigenaar Borchland, the place to B.

Roy Blom is gek van de Verenigde Staten. Een fascinerend land vindt hij het, waar ze hospita­lity tot kunst hebben verheven. Hij komt er dan ook graag. Met zijn hele gezin in een mega-­camper en dan maar rijden.

Eindeloze kilometers maken, dat immense land door. Maar Blom kijkt er verder dan het goedmoe­dige optimisme en de oppervlakkige buiten­kant. Hij komt er om te leren. Daarom eindigen de roadtrips op de International Bowling Convention. In Las Vegas om precies te zijn, waar bowling Big Business is. Als oud-competitiebowler (zijn Borchland Royals waren ooit landskampioen) en exploitant van een van de grootste bowlinglocaties van Amsterdam, cherrypickt hij uit de eindeloze bowlinginnovaties die hij daar tegenkomt. Om er zijn eigen draai aan te geven (sorry voor de woord­-speling) en ze hier te implementeren. Zo houdt hij zichzelf scherp en up-to-date, en zijn bowlingbanen fris en vernieuwend. Wil hij niet ooit zelf in de VS gaan wonen? Welnee. Zijn hart ligt in Amsterdam Zuidoost. Hij zat er op school, heeft er een prachtig bedrijf, en hij woont zelf op een steenworp afstand. Maar, misschien nog wel het belang­rijkst, zijn grote liefde Ajax zit er.

Dit jaar viert Blom zijn 50ste seizoenkaart en bij wijze van hoge uitzondering en met persoonlijke toestemming van toenmalig Ajax-voorzitter Michael van Praag, zijn hij en zijn vrouw getrouwd op De Toekomst. Daarom gaat Blom graag naar de VS, maar is hij minstens zo blij als hij weer terugkomt. Zo zie je maar. Je kunt Roy Blom wel uit Zuidoost halen. Maar je krijgt de Zuidooster nooit meer uit Roy Blom.

 

Borchland is een multifunctionele locatie voor events, meetings, sport, eten en drinken, met 10 bowlingbanen, 8 squashbanen, een 9-holes, par-3 golfbaan, een restaurant, vergaderzalen en (zaal)sportfaciliteiten.

amstelborgh/borchland b.v

ADRES

Borchlandweg 6-10
1114 BD Duivendrecht

TELEFOON

020-563 3333

EMAIL

info@borchland.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
instagram

DEELNEMERSOVERZICHT