AJRED BV

Gijs Albada Jelgersma

Creatief

Gijs Albada Jelgersma

Eigenaar Albada Jelgersma Real Estate Development

“Wat ik het allermooist vind, is een gebouw waar niemand meer in gelooft opnieuw tot leven wekken... En dat is iets wat juist in Zuidoost verdomd mooi kan.” Gijs Albada Jelgersma weet waarover hij praat. Werkend voor een internationale vastgoedinvesteerder her-ontwikkelde hij in Zuidoost zo’n tien gebouwen tot hoogwaardige kantoren of hotels. Daarbij ging hij soms onconventioneel te werk. “Een van die gebouwen stond al zes jaar leeg en daar wilde ik een hotel van maken. Toen bedachten we om het gebouw ernaast te ontwikkelen en verkopen, om op die manier geld vrij te maken om het hotel te kunnen ontwikkelen. En dat is gelukt.” Bij het rond­leiden van de brandweer in hun potentiële nieuwe hoofdkantoor zette hij een op Markt­plaats gevonden brandweerhelm op. Met succes. “Het doel heiligt soms de middelen.” Het tekent de dood-of-de-gladiolen-mentaliteit van Albada Jelgersma, die in zo’n proces niet alleen het concept ontwikkelt, maar uiteindelijk pas rust als het concept tot in het laatste detail in het – verhuurde – gebouw is doorgevoerd. “Ik vind het nou eenmaal leuk om ergens tomeloos veel energie in te stoppen. Dat gaat heel ver.”

 

Die tomeloze energie steekt hij sinds enkele jaren in zijn eigen bedrijf, waarmee hij opnieuw verschillende ijzers in het vuur heeft in Zuid­oost. Zijn brandende ambitie is om dingen beter te maken. Om gebouwen, en daarmee de omgeving, te upgraden. Hij heeft er inte­ressante theorieën over. Bijvoorbeeld: “Je gebouw moet altijd meer brengen dan halen.” Of: “Een goed pand levert een werkgever veel meer op dan een goedkoop pand.” Creatieve doordenkers in Cruijffiaanse traditie.

 

Is hij met zijn conceptdenken en drang naar vernieuwing onderaan de streep misschien niet meer een creatief dan een vastgoedman? Hij denkt er even over na. En dan, glimlach­end: “Misschien wel ja. Maar dan wel een creatief met een pak en een das.”

 

Albada Jelgersma Real Estate Development (AJRED) richt zich op het initiëren en uitvoeren van verhuurstrategieën en herpositioneren van gebouwen.

AJRED BV

ADRES

Noorder Stationsweg 4
2061 HH Bloemendaal

TELEFOON

+31(0)6 46467945

EMAIL

Gijs@AJRED.com

SOCIAL MEDIA

Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT